The Free Online Mémori Test

Kumaha alus memori anjeun?

Candak nu #1 tés dokter & peneliti percanten. Deteksi mimiti masalah otak kalayan hasil visualized pikeun mantuan Anjeun nempo tanda peringatan, saméméh telat. MemTrax™ gancang, basajan, sareng tiasa dianggo dimana waé - iraha waé.

100% Anonim | Taya Kartu Kredit Diperlukeun

testemonial pamaké memtrax ti minerva

"Kuring geus ngagunakeun ieu pikeun 8 taun sarta kaca profil abdi ngeusi hasil alus jeung goréng. Noticing tren dina skor abdi hal kuring teu nyangka, pisan wawasan! Dr. Ashford geus jadi bageur nawaran reureuh di ngajelaskeun sagalana ngeunaan test memori ieu. . Coba ieu."

Minerva Gaynor

SMA Matematika sareng STEM
téstémonial pamaké memtrax

"Kuring nganuhunkeun pikeun Dr. Ashford sareng tim anu luar biasa ieu. Tes MemTrax mangrupikeun standar emas pikeun ngukur kaahlian mémori. Anjeun tiasa mendakanana dina halaman wéb Alzheimer Foundation of America. "

Carol Carson

Panulis, kontributor ramatloka AARP
tester mémori memtrax

"Ieu mangrupa tés memori unggulan tebih punjul mun kavling tés hiji manggihan di web. Oge, abdi manggihan test pisan senang jeung tangtangan leres mun diri. Geus nyokot tekanan darah kuring rutin ningali kumaha haté kuring keur taun, ". sareng ayeuna nganggo MemTrax rutin kuring tiasa ningali kumaha otak kuring ogé."

Jorge Manuel Ribeiro

pensiunan
tés mémori

100% Anonim

Kaamanan dipercaya

tés mémori

Dipercaya ku Top Dokter

Sakuliah dunya

tés mémori

Taya Kartu Kredit

Uji Coba Gratis Resiko

tés mémori

Inklusif Di sakuliah dunya

+120 Tarjamahan Basa

Dipercaya ku Dokter Top sareng Nirlaba

tés mémori

Dr J. Wesson Ashford MD Ph,D.

Stanford Research & Veterans Affairs Rumah Sakit Psikiater

tés mémori

Charles Fuschello Jr.

Yayasan Alzheimer Amérika

Présidén Diréktur

tés mémori

Dr Amos Adare MD

Neurosurgeon

Neurosurgery di Yale Kedokteran

Stanford IRB Panalungtikan Mémori Test
Alzheimers Yayasan MemTrax Partnership
tés mémori

Test memori pikeun ningkat Kamanusaan sarta Studi

Deteksi Masalah Otak Dini

Pariksa memori anjeun sering, meunang nyata gambar memori Anjeun langkungna Waktos.

Ngalacak Leungitna Mémori

Deteksi mimiti penting pikeun intervensi awal sareng perawatan anu tiasa nambahan taun kana hirup anjeun.

Tés Mémori Unlimited

Taya ngantosan. Candak tés mémori anu teu terbatas: 24 / 7 iraha waé, dimana waé.

ngarasakeun test memori

Kumaha Saé Mémori Anjeun? Tés Mémori Pikeun Sarerea

Kumaha Saé Mémori Anjeun? Tés Mémori tina Pro Kumaha saé mémori jangka pondok anjeun? ...
Maca deui
fakta alzheimer jeung pikun

Tahap pikun: Naha Penting pikeun Ngenalkeun Éta

Menu Mémori Tés Tes Panaliti Tes Tes MemTrax Dibandingkeun sareng Estimasi Penilaian Kognitif Montréal tina ...
Maca deui
Pikiran Diet Mémori Loss

Diet Pikiran: Diet Pangan Otak pikeun Ngalindungan Ngalawan Turunna Kognitif

Pilari ngajaga uteuk anjeun séhat sareng ngajagi tina panyakit sapertos Alzheimer sareng pikun? Pariksa ...
Maca deui
narabas magnésium, ulasan narabas magnésium, review narabas magnésium, bioptimizers narabas magnésium, narabas magnésium / jp, narabas magnésium mg, narabas magnésium, mangpaat terobosan magnésium, dimana meuli narabas magnésium, bioptimizers narabas magnésium, bahan narabas magnésium, narabas magnésium amazon, magnésium suplement narabas

Suplemén Magnésium Pangalusna: 7 Bentuk Magnésium pikeun Ningkatkeun Kaséhatan

Dokter #1 Disarankeun "Magnésium diperyogikeun pikeun hal-hal sapertos produksi énergi, sintésis protéin, sareng rélaxasi otot. Upami anjeun ...
Maca deui
kabut otak

Kabut Otak & Gejala Covid

Henteu aya rusiah yén pandémik Covid-19 ngagaduhan sadayana di tepi. Salian résiko inféksi, ...
Maca deui
latihan kaséhatan otak

Leumpang pikeun Kaséhatan Mental sareng Mémori: Mangpaat héran

Leumpang pikeun Kaséhatan Mental sareng Mémori Naha anjeun terang yén leumpang tiasa ngabantosan kaséhatan méntal sareng ingetan? ...
Maca deui
testemonial pamaké memtrax ti minerva

Minerva Gaynor

SMA Matematika sareng STEM

"Kuring geus ngagunakeun ieu pikeun 8 taun sarta kaca profil abdi ngeusi hasil alus jeung goréng. Noticing tren dina skor abdi hal kuring teu nyangka, pisan wawasan! Dr. Ashford geus jadi bageur nawaran reureuh di ngajelaskeun sagalana ngeunaan test memori ieu. . Coba ieu."

téstémonial pamaké memtrax

Carol Carson

Panulis, kontributor ramatloka AARP

"Kuring doubted credibility na ... tapi kuring salah, jadi kuring kudu nyetél catetan lempeng. Tes MemTrax teh standar emas pikeun ngukur kaahlian memori. Anjeun tiasa manggihan eta dina ramatloka Alzheimer Yayasan of America ... "- Baca Artikel - Klik IEUH

tester mémori memtrax

Jorge Manuel Ribeiro

Anggota MemTrax munggaran

"Ieu mangrupa tés memori unggulan tebih punjul mun kavling tés hiji manggihan di web. Oge, abdi manggihan test pisan senang jeung tangtangan leres mun diri. Geus nyokot tekanan darah kuring rutin ningali kumaha haté kuring keur taun, ". sareng ayeuna nganggo MemTrax rutin kuring tiasa ningali kumaha otak kuring ogé."

A Mémori Test dijieun pikeun tracking jangka panjang.

urang gambar Mémori Test nyaeta kabungahan, pondok, sarta informatif kalawan geulis gambar anyar unggal waktos Anjeun nyandak deui.

Nu dirarancang nyaéta sederhana ngagunakeun jeung hasil tés anu gampang kahartos.

Uji Mémori: Kumaha Mémori Anjeun?

Naha anjeun kantos hariwang yén mémori anjeun lalaunan mimiti gagal? Anjeun teu sorangan. Jutaan jalma di sakuliah dunya kapangaruhan ku leungitna ingetan, nu ngan bakal nambahan salaku populasi umur. Leungitna memori tiasa disababkeun ku sababaraha hal, kalebet Panyakit Alzheimer, stroke, sareng tatu sirah.

Warta anu saé nyaéta aya cara pikeun nyegah leungitna ingetan atanapi ngalambatkeun kamajuanana. Salah sahiji cara pikeun ngalakukeun ieu nyaéta ku nyandak tés mémori biasa. Tés mémori tiasa ngabantosan anjeun ngaidentipikasi daérah dimana mémori anjeun lemah sareng tiasa ningkatkeun kaahlian éta.

Seueur jinis tés mémori sayogi online, sareng seueur anu tiasa dianggo gratis. Ku kituna naha henteu masihan hiji try kiwari? Éta tiasa janten léngkah munggaran pikeun ngajaga kenangan berharga anjeun salami sababaraha taun ka hareup!

Naon tés mémori?

Tés mémori mangrupikeun cara pikeun ngukur pungsi mémori anjeun. Aya seueur tipena béda memori tes, tapi aranjeunna sadayana ngalibatkeun anjeun nginget hiji hal teras dipenta pikeun ngelingan deui engké. Tés mémori tiasa ngadiagnosa masalah mémori, ngalacak parobahan mémori kana waktosna, atanapi ngan saukur ningali kumaha saé mémori anjeun.

Kumaha alus memori anjeun?

Leungitna mémori mangrupikeun masalah umum nalika urang umurna, tapi naha anjeun terang yén Panyakit Alzheimer mangrupikeun bentuk pikun anu paling umum?

Yayasan Alzheimer nawiskeun tés mémori gratis pikeun ngabantosan anjeun terang kumaha saé mémori anjeun ayeuna. Tés ieu tiasa ngabantosan anjeun ngartos résiko panyakit Alzheimer kahareup.

Kurang sare: lamun anjeun teu cukup sare, studi geus ditémbongkeun yén ieu bisa négatip mangaruhan memori Anjeun.

Setrés jeung/atawa kahariwang: biasana setrés jeung kahariwang disababkeun ku parasaan keur overwhelmed, jeung salaku pikiran nyoba Cope, eta bisa nyieun leuwih hésé pikeun anjeun konsentrasi jeung inget hal.

Naon tés mémori jangka pondok?

Tés mémori jangka pondok nyaéta tés anu ngukur kamampuan anjeun pikeun nginget inpormasi dina waktos anu pondok. Biasana ngalibatkeun nginget daptar kecap atanapi angka atanapi nginget detil tina carita.

Aya seueur cara pikeun nguji mémori jangka pondok anjeun. Salah sahiji metodeu standar nyaéta uji bentang digit, anu ngalibatkeun ngulang daptar nomer maju sareng mundur.

Naha penting pikeun nguji mémori jangka pondok anjeun?

Mémori jangka pondok anjeun penting pisan pikeun tugas-tugas sapopoé sapertos nginget dimana anjeun parkir mobil atanapi nginget nami jalma anu anjeun nembé tepang. Éta ogé maénkeun peran penting dina diajar inpormasi anyar.

Naon tés mémori jangka panjang?

Tés mémori jangka panjang mangrupikeun tés anu ngukur kumaha anjeun tiasa nginget inpormasi dina waktosna. Biasana kalebet daptar kecap atanapi frasa anu anjeun kedah émut, teras anjeun dipenta pikeun ngémutan deui saatos sababaraha waktos. Tés bisa ngawengku tugas kawas remembering carita atawa daptar objék.

Naha penting pikeun nguji mémori jangka panjang anjeun?

Aya seueur alesan naha anjeun badé nguji mémori jangka panjang anjeun. Panginten anjeun prihatin kana turunna kognitif atanapi ngan ukur hoyong terang kumaha saé mémori anjeun.

Tés Mémori Gratis

Naha anjeun terang kumaha saé memori anjeun? Nguji éta kalayan tés gratis ieu! Ngan ngajawab sababaraha patarosan tur manggihan kumaha ogé anjeun apal hal. Sababaraha bentuk disayogikeun pikeun ngirangan pangaruh prakték pikeun pasien anu tiasa nyandak tés langkung ti sakali sareng mangpaat nalika gancang nyaring jumlah jalma anu langkung ageung dina waktos anu sami.

Naon cara anu pangsaéna pikeun nguji mémori anjeun?

Aya seueur cara pikeun nguji memori anjeun. Anjeun tiasa nyobian nyandak tés online atanapi naroskeun ka anggota kulawarga pikeun ngabantosan anjeun nguji memori anjeun. Anjeun ogé tiasa nyobian nguji memori anjeun nganggo a tés kognitif.

Uji Kinerja Mémori Gawé

Tés kinerja mémori anu dianggo nyaéta tés anu ngévaluasi kamampuan individu pikeun nginget sareng ngolah inpormasi. Tés diwangun ku tilu bagian: bagian kahiji ngukur kamampuh individu pikeun nginget informasi, bagian kadua ngukur kamampuh individu pikeun ngolah informasi, jeung bagian katilu ngukur kamampuh individu pikeun nginget informasi.

Tés kinerja otak anu dianggo nyaéta tés anu biasa dianggo pikeun meunteun kamampuan kognitif. Tés nyaéta prediktor anu hadé pikeun prestasi akademik sareng pakait sareng ukuran intelegensi. Desainna saderhana dianggo, sareng hasil tés gampang kahartos.

Ngungkulan Masalah Mémori

Urang sadayana terang yén mémori penting. Barina ogé, éta salah sahiji hal anu ngajadikeun urang manusa. Tapi naon anu lumangsung nalika memori urang mimiti gagal?

Sababaraha masalah kognitif tiasa nyababkeun masalah otak. Ieu kalebet:

  • Alzheimer
  • pikun
  • tatu otak
  • stroke

Untungna, aya sababaraha cara pikeun nguji masalah ieu. Sareng kalayan bantosan ubar modern, urang sering tiasa ngatasi aranjeunna.

Janten, upami anjeun hariwang ngeunaan ingetan anjeun, tong sieun nyandak tés. Éta tiasa janten léngkah munggaran pikeun otak anu langkung séhat.

Naha jeung kumaha carana nyandak ujian?

Hubungan antara mémori sareng sepuh ogé didokumentasikeun dina panalungtikan. Salaku urang umur, éta normal pikeun memori urang turun. Ieu tiasa janten pangalaman frustrating, tapi aya hal nu bisa Anjeun pigawé pikeun mantuan ngajaga memori Anjeun seukeut.

Salah sahiji cara pikeun ngajaga kaséhatan kognitif anjeun nyaéta nyandak tés tugas mémori. Seueur situs nawiskeun tés mémori gratis anu ngan ukur peryogi sababaraha menit pikeun réngsé.

Tés ieu mangrupikeun cara anu pikaresepeun pikeun ningali kumaha mémori anjeun tumpukan, tapi ogé tiasa ngabantosan tanda-tanda awal pikun atanapi turunna kognitif anu sanés. Upami anjeun perhatikeun panurunan anu signifikan dina skor anjeun tina hiji tés ka tés salajengna, anjeun kedah ngobrol sareng dokter anjeun.

Instrumén teu tiasa ngagentos naséhat médis, diagnosis, atanapi perawatan ku profésional médis terlatih.

FAQ

Kumaha carana abdi tiasa nguji memori abdi?

Aya sababaraha cara pikeun nguji memori anjeun. Salah sahiji cara nyaéta nganggo metode sambungan. Ieu ngandung harti nyieun sambungan antara naon nu Anjeun hoyong inget jeung hal nu geus nyaho.

Kumaha nginget-nginget kajadian?

Aya sababaraha cara pikeun ngadeukeutan ieu. Salah sahiji cara nyaéta nyobian sareng mikirkeun saloba rinci khusus ngeunaan acara éta. Ieu ngawengku saha nu aya, naon kajadian, dimana lumangsung, jeung saterusna. Langkung spésifik anjeun tiasa, langkung gampang pikeun nginget kajadian éta.

Cara séjén pikeun ngadeukeutan ieu nyaéta mikirkeun kajadian éta salaku carita. Ieu ngandung harti mikir ngeunaan naon anu lumangsung saméméh jeung sanggeus kajadian jeung karakter utama aub. Ieu tiasa ngabantosan anjeun nginget acara sacara langkung linier, anu tiasa langkung gampang pikeun sababaraha urang.

Naon tes mémori 5 kecap?

Panaliti dina situs ieu ti jurusan psikologi di Universitas Washington. Tés ieu disebut "pangelingan gratis" tés mémori.

Anjeun ditingalikeun daptar lima kecap salami dua detik, teras dipenta pikeun nyerat saloba kecap anu anjeun émut. Saatos éta, anjeun dibéré daptar lima kecap anu sanés sareng dipenta pikeun nyerat saloba kecap anu anjeun émut.

Panaliti nunjukkeun yén jalma tiasa nginget langkung seueur kecap tina daptar kadua tibatan tina anu kahiji. Ieu kusabab daptar kecap munggaran nyandak "ruang mémori anu tiasa dianggo" sareng nyegah jalma nginget kecap tina daptar kadua.

Naon test pangalusna pikeun memori?

Jawaban kana patarosan ieu gumantung kana naon anu anjeun milarian dina tés mémori. Lamun Anjeun keur pilari hiji assessment umum memori Anjeun, sababaraha tés kecerdasan kaasup ukuran memori. Tés ieu, kumaha oge, ngan ukur masihan anjeun gambaran ngeunaan kamampuan anjeun ayeuna sareng teu tiasa ngaduga kinerja atanapi parobihan dina mémori anu bakal datang.

Kumaha kuring terang upami mémori kuring gagal?

Aya sababaraha indikator konci sareng gejala anu mémori anjeun henteu tiasa dianggo sapertos biasa. Salah sahijina nyaéta sabaraha sering anjeun kedah naroskeun ka jalma pikeun ngulang diri atanapi masihan inpormasi anu anjeun kedah émut tapi henteu. Upami ieu sering kajantenan, éta tiasa nunjukkeun yén mémori anjeun henteu sapertos baheula.

Tanda anu sanés yén mémori anjeun tiasa nyéépkeun nyaéta upami anjeun mimiti mopohokeun hal-hal anu penting, sapertos dimana anjeun nempatkeun konci atanapi jam sabaraha janjian dokter anjeun. Upami anjeun kedah ngandelkeun catetan sareng panginget langkung seueur tibatan anu biasa, éta waktosna pikeun ningali dokter ngeunaan mémori anjeun.

Dokter tiasa ngalaksanakeun sababaraha tés mémori pikeun nangtoskeun naha leungitna data mémori anjeun disababkeun ku sepuh normal atanapi upami éta hal anu langkung serius. Tés ieu biasana ngalibatkeun ngélingan daptar kecap atanapi angka sareng tiasa kalebet patarosan ngeunaan kajadian anu anyar.

Upami anjeun merhatoskeun perawatan mémori anjeun, hal anu pangsaéna nyaéta ngobrol sareng dokter anjeun. Éta bisa mantuan Anjeun nangtukeun lamun leungitna memori Anjeun has atawa lamun éta hal anu perlu ditalungtik salajengna.

Jenis Kenangan

Aya seueur jinis kenangan. Mémori jenis ieu ngagaduhan tujuan khusus pikeun ngabantosan urang nginget inpormasi. Upami anjeun hoyong diajar ngeunaan jinis mémori anu béda-béda sacara rinci, kami bakal langkung jero dina tulisan - Rupa-rupa Mémori.

Sistem Mémori Manusa

Mémori manusa matak pikaresepeun, sareng para ilmuwan masih damel pikeun ngartos quirks sareng kamampuanana. Mémori sacara lega dibagi kana tilu jinis: mémori kerja, mémori jangka pondok, sareng mémori jangka panjang.

Kumaha cara neundeun mémori manusa?

Mémori anu dianggo nyaéta dimana inpormasi diolah sareng dimanipulasi sacara aktip. Mémori jangka pondok nyaéta tempat inpormasi samentawis disimpen, contona, nalika anjeun ngulang nomer telepon ka diri anjeun supados anjeun tiasa ngingetna. Mémori indrawi nginget inpormasi anu katarima ngaliwatan panca indra, sapertos sora sora batur atanapi tetempoan raray. Nalika urang nginget kenangan, aranjeunna sering ngalangkungan sadaya tahapan ieu sateuacan disimpen dina mémori jangka panjang.

Mémori jangka pondok dipedar

Mémori jangka pondok, ogé katelah mémori kerja, nyaéta jinis mémori anu ngamungkinkeun urang nginget sareng ngolah inpormasi kanggo waktos anu pondok. Memori ieu penting pisan pikeun tugas-tugas sapopoe sapertos nginget nomer telepon anu cukup panjang pikeun dipencét atanapi nginget naon anu anjeun kedah mésér di toko grosir.

Mémori jangka pondok dipercaya disimpen dina korteks prefrontal sareng hippocampus otak. Kapasitas mémori jangka pondok sakitar tujuh barang, tambah atanapi dikurangan dua. Ieu ngandung harti yén hiji jalma biasana bisa apal antara lima jeung salapan item sakaligus.

Durasi mémori jangka pondok ogé panginten terbatas. Hiji téori nunjukkeun yén mémori jangka pondok ngan ukur tiasa nyimpen inpormasi dugi ka 30 detik. Tapi, panilitian sanés nunjukkeun yén jalma tiasa nginget inpormasi pikeun waktos anu berkepanjangan upami dipenta pikeun ngalaksanakeun tugas, sapertos ngulang inpormasi kalayan tarik atanapi nganggo éta pikeun ngarengsekeun masalah.

Salah sahiji cara pikeun mikir mémori jangka pondok nyaéta sapertos notepad méntal. Hal ieu ngamungkinkeun urang pikeun nuliskeun sababaraha lembar inpormasi supados tiasa dianggo engké. Nanging, upami urang henteu mindahkeun inpormasi tina mémori jangka pondok urang kana mémori jangka panjang, éta antukna bakal hilap.

Mémori jangka panjang Dijelaskeun.

Aya tilu tipe primér memori jangka panjang: semantik, épisodik memori, sarta prosedural.

Mémori semantik nujul kana kumpulan pangaweruh umum ngeunaan dunya. Ieu ngawengku informasi ngeunaan konsép, gagasan, jeung fakta. Memori ieu ngamungkinkeun urang terang naon korsi sareng kumaha ngagunakeunana.

Memori episodik nujul kana pangalaman sareng kenangan pribadi urang. Memori ieu ngamungkinkeun urang pikeun nginget naon anu urang lakukeun kamari atanapi dimana urang liburan taun ka tukang.

Mémori prosedural tanggung jawab kamampuan urang pikeun diajar kaahlian anyar sareng ngalaksanakeun tugas khusus. Mémori ieu ngabantosan urang ngabeungkeut sapatu, naék sapédah, atanapi nyetir mobil.

Tilu jinis mémori jangka panjang penting pisan pikeun kahirupan urang sapopoe. Tanpa memori semantik, urang moal bisa komunikasi jeung batur atawa ngarti dunya sabudeureun urang. Memori episodik penting pisan pikeun karaharjaan urang sareng ngabantosan urang nyambung ka batur. Mémori prosedural penting pisan pikeun ngalaksanakeun seueur pancén anu urang laksanakeun.

Sanaos tilu jinis mémori jangka panjang penting, mémori semantik sareng épisodik mangrupikeun anu paling ditaliti. Peneliti yakin yén memori prosedural bisa jadi leuwih nangtang pikeun diajar sabab mindeng implisit, hartina urang teu sadar kaahlian atawa pangaweruh urang geus kaala.

Naha semantik, episodik, atanapi prosedural, sadaya kenangan jangka panjang disimpen dina uteuk. Lokasi pasti kenangan ieu masih kanyahoan, tapi élmuwan yakin aranjeunna disebarkeun sakuliah cortex nu. Korteks mangrupikeun lapisan pangluarna otak sareng tanggung jawab pikeun seueur fungsi tingkat luhur, sapertos basa sareng pengambilan kaputusan.

Fungsi Mémori Gawé Dijelaskeun

Anjeun bisa jadi wawuh jeung istilah "memori digawé" ti poé anjeun di sakola. Mémori anu dianggo nyaéta jinis mémori anu ngamungkinkeun anjeun pikeun nahan inpormasi anu cukup lila pikeun dianggo. Éta anu ngamungkinkeun anjeun nginget nomer telepon anu cukup lila pikeun dipencét atanapi nginget paréntah anu cukup lila pikeun nuturkeunana.

Éta penting pikeun tugas sapopoé tapi tiasa penting di kelas. Éta alatan siswa kudu bisa nginget informasi cukup lila pikeun ngarti tur ngagunakeun eta dina karya maranéhanana.

Mémori anu dianggo, nyaéta jinis mémori anu ngamungkinkeun anjeun pikeun nahan inpormasi sakedap supados anjeun tiasa dianggo. Memori ieu penting pikeun tugas sapopoe sapertos nginget nomer telepon atanapi nuturkeun paréntah.

Mémori indrawi

Kenangan indrawi ngelingan pangalaman indrawi, sapertos naon anu urang tingali, kadenge, karasa, atanapi bau. Éta henteu ngalibetkeun pamrosésan sadar sareng gancang luntur kecuali janten "disandi" kana mémori jangka pondok atanapi jangka panjang.

Mémori implisit

Kenangan implisit, disebut oge memori non-deklaratif, mangrupakeun tipe memori jangka panjang nu teu merlukeun pikiran sadar pikeun meunangkeun deui. Ieu mangrupikeun jinis mémori anu kami anggo nalika ngalaksanakeun kaahlian atanapi tugas anu parantos otomatis, sapertos naék sapédah atanapi ngabeungkeut sapatu.

Mémori eksplisit

Mémori eksplisit ngarujuk kana jinis mémori jangka panjang anu ngamungkinkeun urang nginget inpormasi sacara sadar. Kenangan eksplisit kalebet kenangan jalma, tempat, kajadian, sareng pangalaman. Kenangan semantik mangrupikeun jinis mémori eksplisit anu nyimpen pangaweruh umum ngeunaan dunya, sapertos nami nagara atanapi ibukota Amérika Serikat. Memori episodik nyaéta tipe séjén mémori eksplisit anu nyimpen épisode atawa kajadian husus tina kahirupan urang, saperti liburan atawa pésta ultah.

Mémori Ikonik

Ieu mangrupikeun jinis mémori indrawi anu aya hubunganana sareng inpormasi visual. Psikolog kognitif Ulric Neisser munggaran diusulkeun dina 1967. Anjeunna manggihan yén pamilon akurat bisa ngelingan hiji gambar aranjeunna geus katempo keur ngan sababaraha milliseconds.

Sanajan kitu, mémori iconic teu sampurna. Hiji studi ku Sperling (1960) kapanggih yén jalma ngan bisa ngelingan ngeunaan opat item tina daptar sababaraha belasan dibere keur ngan sababaraha detik.

Bari mémori iconic urang teu sampurna, éta masih mangrupa bagian penting kumaha urang ngolah jeung nginget informasi. Éta ngamungkinkeun urang pikeun gancang nyimpen inpormasi visual supados urang tiasa ngaksés éta engké.

Mémori Autobiographical.

Mémori otobiografi nyaéta mémori urang ngeunaan kajadian-kajadian khusus anu parantos kajantenan ka urang. Jenis memori ieu sering pisan jelas sareng jelas. Urang bisa inget kajadian ieu 'saha, naon, dimana, iraha, jeung kunaon. Kenangan otobiografi biasana senang-sapertos ciuman munggaran atanapi wisuda. Tapi aranjeunna ogé tiasa ngabahayakeun, sapertos kacilakaan mobil atanapi maotna anu dipikacinta.

Mémori Echoic.

Memori Echoic nyaéta mémori urang tina rangsangan auditory- naon anu urang kadéngé. Éta panginten tiasa dugi ka opat detik. Mémori jenis ieu penting pisan pikeun hal-hal sapertos nuturkeun paguneman sareng nginget sora peringatan. Hal ieu sering dibandingkeun sareng tape recorder- ngan ukur peryogi sababaraha waktos kanggo nyimpen inpormasi.

FAQ

Kumaha urang nginget-nginget kenangan?

Aya tilu jinis mémori: ngelingan gratis, ngelingan cued, sareng ngelingan serial. Lumosity, teu alus.

Ngelingan gratis nyaéta nalika urang nyobian nginget daptar barang tanpa petunjuk. A ngelingan cued nyaéta nalika urang dibéré ajakan atawa cue pikeun mantuan kami apal informasi. Serial ngelingan nyaéta nalika urang kudu nginget item dina urutan nu tangtu.

Wewengkon otak anu béda tanggung jawab pikeun fungsi mémori anu béda. Hippocampus tanggung jawab pikeun kenangan jangka panjang sareng navigasi spasial. amygdala nu tanggung jawab kenangan emosi. Korteks prefrontal tanggung jawab pikeun mémori damel sareng ngélingan mémori jangka pondok.

Bagian naon otak anu pakait sareng ngelingan memori?

Hippocampus mangrupikeun bagian otak anu paling pakait sareng ngelingan memori. Wewengkon ieu teh otak tanggung jawab pikeun neundeun kenangan jangka panjang. amygdala mangrupa bagian séjén otak nu bisa mangaruhan ngelingan memori. Wewengkon otak ieu tanggung jawab pikeun réspon émosional sareng tiasa mangaruhan kumaha jalma émut kana hiji kajadian.

Naha sababaraha kenangan langkung akurat tibatan anu sanés?

Tétéla aya tipena béda kenangan, sarta sababaraha leuwih akurat ti batur. Contona, ngelingan memori nyaéta nalika anjeun bisa nginget hiji hal tanpa cues nanaon. Mémori jinis ieu sering kirang akurat tibatan jinis sanés sabab dumasar kana pangeling-eling anjeun kana acara éta.

Naha urang tiasa ningkatkeun kamampuan ngelingan mémori?

Dina jawaban eta enya; urang tiasa.

Otak urang ngolah tilu jinis inpormasi indrawi: visual, auditory, sareng kinestétik. Unggal jenis informasi indrawi diolah béda ku brains urang.

Visual memori jangka pondok nujul kana hal urang tingali. Otak urang ngolah informasi visual béda ti informasi auditory atanapi kinesthetic. Nalika urang ningali hiji hal, otak urang nyiptakeun gambaran méntal ngeunaan éta. Gambar mental ieu disimpen dina mémori visual jangka pondok urang.

Mémori jangka pondok auditory ngarujuk kana hal-hal anu urang kadéngé. Urang uteuk prosés informasi auditory béda ti informasi visual atawa kinesthetic. Lamun urang ngadéngé hiji hal, otak urang visually ngagambarkeun sora. Répréséntasi méntal ieu disimpen dina mémori jangka pondok auditory urang.

Kinestétik mémori jangka pondok nujul kana hal urang ngarasa. Otak urang ngolah informasi kinestétik béda ti informasi visual atawa auditory. Nalika urang ngarasa hiji hal, otak urang visually ngagambarkeun sensasi. Répréséntasi méntal ieu disimpen dina mémori kinestétik jangka pondok urang.

Naon anu tipena béda memori ngelingan?

Salah sahiji metodeu ngelingan mémori nyaéta mémori fotografik atanapi mémori eidetik. Ieu lumangsung nalika hiji jalma bisa nginget gambar di jéntré hébat sanggeus ngan ningali eta sakali. Diperkirakeun yén antara dua sareng sapuluh persén populasi gaduh kamampuan ieu.

tipe séjén ngelingan memori disebut tugas kompléks, nu nujul kana kamampuhan pikeun nginget kumaha ngalakukeun hiji hal sanggeus ningali eta dipigawé sakali. memori ieu mindeng katempo di budak leutik nalika barudak diajar kumaha carana dasi sapatu maranéhanana atawa numpak sapédah a.

Nanging, henteu sadayana kenangan diciptakeun sami. Sababaraha kaulinan math cool bisa mantuan otak anjeun. Sababaraha urang kakurangan tina disfungsi memori, nu bisa nyieun hésé pikeun nginget malah tugas basajan. Disfungsi memori tiasa disababkeun ku sababaraha faktor, kalebet umur, trauma, sareng panyakit.

+120 tarjamahan basa